Japan | Episode 04 | Nagoya City - MYTRAVELLICIOUS

Top Ad unit 728 × 90

random

Japan | Episode 04 | Nagoya City


Pada bulan July lepas
kapal aku berpeluang
untuk men'discharge'kan cargo
ke pelabuhan Chita

Jadi,
of course aku tidak akan
melepaskan peluang
untuk ke bandar membeli belah

bandar yang terdekat adalah
NAGOYA


persoalannya sekarang
adakah terdapat "NAGOYA TEXTILE" disana?
hahahahaha

Aku keluar ke bandar giliran kumpulan yang kedua
thats mean keluar jam 6 petang

Perjalanan dari Chita Port ke Nagoya Port
Lebih kurang 45 minit

Dihantarnya ke Nagoya Port
Seperti di hujung dunia
selatan Nagoya


Apa yang terdapat disitu?
First sekali
Nagoya Aquarium
tapi aku tak masuk situ pun
sebab dah tutup
dan nampak macam tak best pun
ala-ala old school

Stesyen yang paling dekat disitu adalah NAGOYAKO
atau lebih dikenali sebagai Nagoya Port Station


Dari Nagoyako ke Sakae
Tiket dalam 260yen
Lebih kurang RM10
Mahal siot!

Dah sampai Sakae
Wow....
besar jugak bandar alah nie



Stesyen train dier besar giler
dikenali sebagai Oasis 21

kluar-kluar je dari Oasis 21 tu
akan dapat nampak Nagoya TV Tower
tinggi
ala-ala Eiffel Tower


So berpeluang emas untuk mengambil gambar
aku mengambil keputusan untuk berpecah dengan orang lain
better aku jalan sorang-sorang
shopping sorang-sorang
lebih senang dan cepat
nak bawak orang lain sangat leceh

Siapa nak ambik gambar aku?
itulah kegunaan Tripod!
malas aku nak menggangu orang jepun untuk suruh diorang ambik gamba
leceh...
dah mostly gamba yang orang ambik
background yang diorang ambik,
was not fulfill my expectation....


tanpa membuang masa
dengan kuasa kuda
aku berjalan terus
untuk mencari butik ZARA


ZARA tengah salesss....
tersangat murahhh...
so, aku borong 3 pasang kasut kat sini,
nanti aku nak borong lagi time aku sampai di Osaka...

Aku shopping dalam Zara sampai kedai Zara tu tutup
Aku tanye orang Jepun tu
"What time this shop close?"
Terus orang jepun tu jawab
"NOW"


aku tengok sekeliling, memang dah tak da orang dah
tinggal aku sorang
aku pi counter, terus bayar

once aku melangkah keluar pintu kedai
terus pintu kedai tu tutup



puasssnya aku shopping!!
Yeah
mission accomplish

Mission seterusnya adalah mencari TAKOYAKI
bola-bola octopus...
nasib baik jumpa

masalah-masalah
orang jepun kedai ni tak pandai cakap english
nasib baik at last dia faham


aku borong semua takoyaki kat kedai tersebut
sampai diorang bagi free lagi beberapa bijik
sebab aku beli semua tako dier
and kedai dia nak tutup


jepun tu asyik berterima kasih je ngan aku
sambil tunduk, dia cakap HAIT HAIT tanpa henti
aku cakap... Ok Ok...welcome welcome......

hehehe...


then aku teruskan perjalanan aku sekitar SAKAE
mostly after 8pm
kebanyakan kedai dah tutup
awal giler tutup..
tak syiok langsong...


kalau kat KL, jam 4 pagi tu macam 12tengahhari...
boleyyy

matilah nak bandingkan KL ngan Jepun....

anyway...
I'll be back Nagoya...
Best la jugak Chita Port...
tapi Senbuko still the best lah!

Sampai ketemu lagi....

Travel Deliciously with mytravellious~

Full Album Nagoya, Japan [July 2011]

My JAPAN Journey's
Japan | Episode 04 | Nagoya City Reviewed by Abang Fadli on 10:00 AM Rating: 5

3 comments:

  1. Wahhh.. Rindok eh dpt g Nagoya... Kat sia duhal asal usul Nagoya Textile ooo.. haha.. Nway, nice info.. Mun g Ngoya mesti g Zara sia.. Okeh..

    ReplyDelete
  2. Nice post ! thanks for sharing this wonderful post.

    Thanks,
    http://www.welovephuket-thailand.com/getting-to-phuket/

    ReplyDelete

Do not forget to add me on Instagram @mytravellicious . Thank you! Any comment with the html link will be deleted. Thank you

All Rights Reserved by MYTRAVELLICIOUS © 2009 - 2017
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.