Japan | Episode 02 | Sejenak di Chiba, Japan. Negara matahari terbit - MYTRAVELLICIOUS

Top Ad unit 728 × 90

random

Japan | Episode 02 | Sejenak di Chiba, Japan. Negara matahari terbit

Assalamualaikum w.b.t pembuka bicara.

Kali ini aku ingin menceritakan tentang tempat yg aku lawati sebanyak 2 kali iaitu negara terbitnya matahari iaitu Jepun, kawasan CHIBA.

Tarikh aku memijak kaki di negara tersebut 9-10 Oktober 2009 dan 7-8 Disember 2009.

Suhu pada bulan december agaklah sejuk.... dalam 10degree....

Oklah, malas aku nak menulis lebih2... aku letakkan gamba jelaaa... anyway, kat FB aku lagi lengkap... hahahaa




Di Yodabashi. Gadget heaven.... anda tentunya akan gila melihat gadget2 disini..... gamba kedua, di kedai kasut. Kasut Nike agak murah sedikit. Tapi Made in Vietnam, Indonesia, Thailand, China. Sama sahaja yang dijual di Malaysia.




Ok, bergambar kat LEXUS showroom. Meenah jepon 2 org tu aku ambik gambar ngan diorang kat kedai Mr. Dougnut. Aku tidak mahu bercakap ttg donut tersebut kerana hanya tuhan saja yg tahu.... :)




Posing2 kat tgh2 jalan..... second pic tu aku ngan 2ndmate mkn tempura..... sedapp tempura tuhh.....




posing kat kedai tempura,,,,, aku lost in spaceeee in da second pic




1st pic: aku ngan 4/e Ben... sejuk bangetttt..... 2nd pic, ngan 3/e & 4/e ben....




1st pic: kat depan kedai prada.... sempat ambik gamba sebelum dihalau oleh pakguard. haha... In the SOGO... terbaiklah SOGO !!!! dasyattt




kat train station... mula2 ngan gi yokohama. tapi x jadi... pastu nak gi disneyland pun tak jadi...

Thats all laaaa....... nanti aku cite pjg2 laggi...

p/s: next trip pegi shimizu plak then pegi Nageshi...
Japan | Episode 02 | Sejenak di Chiba, Japan. Negara matahari terbit Reviewed by Abang Fadli on 10:03 PM Rating: 5

5 comments:

  1. wah best nya pat jalan2 sia... rindok ati

    ReplyDelete
  2. biasa2 jak...ati sapa sik rindok mun dpt jln2 freee..ehhehe

    ReplyDelete
  3. ee siyes best..
    tok antara impian kmk..nk melancong seluruh dunia..hehe..aminnn....

    ReplyDelete
  4. tertanya2 kenapa dalam 2 kali pegi tu tempoh masanya 2 hari je...atas urusan keje?

    ulllsss namfak kurus lah time nih hehehe

    ReplyDelete

Do not forget to add me on Instagram @mytravellicious . Thank you! Any comment with the html link will be deleted. Thank you

All Rights Reserved by MYTRAVELLICIOUS © 2009 - 2017
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.