South Korea | Episode 04 | Dinner at Holly's Cafe, Tong Yeong + vBlog - MYTRAVELLICIOUS

Top Ad unit 728 × 90

random

South Korea | Episode 04 | Dinner at Holly's Cafe, Tong Yeong + vBlog

Location: Asia » South Korea » Tong Yeong » Holly's




Hallo...
Ketemu lagi

Next, aku nak continue pasal Tong Yeong lagi....
Kat trip lepas
aku sempat singgah kat 
sebuah kedai yang ala-ala Starbucks la

yang diberi nama Holly's Cafe
Owner dier of course tak lain tak bukan
Kak Holly namanya...
hahahhaaa.....

First rule...
wajib ada wi-fi...
yesss...mmg ada...
costumer pun sedang-sedang
not to full not to empty

so very suitable lah for me to chillax
sbb aku tak tau dah nak kemana
so aku melayani handphone aku jelah
ada Wi-Fi...
dpt skype... free jahhh!

aku order Ice-blended...
aku korea pelik tengok aku order ice blended
sbb cuaca sejokkkk.....
why not hot chocolateeee?

Ice-blended RM18...roti RM18.... =RM36...mahal!
then aku order satu roti 
kat display mcm menarik n berbaloi
tapi tak pun..... mcm rasa makan angin je roti tu
sbb isi takde sgt... dier just kembang je lebeyy...

Ice blended around RM18
Roti tu pun arounf RM 18
so, overal dlm RM36...
mahal!!!

Aku restaurant korea nie,
kalo kat kedai self-service
after we order,
dia akan bagi satu device tau...
device tu macam rupa pelapik cawan tu...

kalo order kiter dah siap,
benda tu siap vibrate lagi
then akan kluarkan lampu LED nya 

mula-mula aku blur gakla...
nape plak alat tu tetiba2 vibrate
sbb mula-mula aku tanye kat korean tu
dia hantar kat meja ke,
die ckp yaaa....
tak expect la plak bende tu vibrate...
ingatkan souveneir ke....

Then korean kat sini, boleh la bercakap english
bukan macam kat japan
McDonald pun tak cakap english
susah giler
at least kat sini kedai-kedai kecik camnie english dier oklahhh

anyway.... thats all the report from me
from Tong Yeong
kita berjumpa di negara lain yaaaaa~




Another South Korea entries:
South Korea | Episode 04 | Dinner at Holly's Cafe, Tong Yeong + vBlog Reviewed by Abang Fadli on 9:02 AM Rating: 5

3 comments:

  1. laaa...kalau I sure terkejut coz tiba tiba vibrate.

    ReplyDelete
  2. bestt. tp mahal na juak makanan sia? nang sik kenyangla perot gia

    ReplyDelete
  3. Best ehh.. Siap ada lagu korea gik ya... haha.. Kat ctok device yang vibrate kedak ya ada kat kedei cuci keta d Jalan Rubber.. Mun keta dah siap cuci benda ya akan vibrate.. Cuma device ya kecik jak.. Kedak pencil case...

    ReplyDelete

Do not forget to add me on Instagram @mytravellicious . Thank you!

All Rights Reserved by MYTRAVELLICIOUS © 2009 - 2015
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.