27 April 2010

South Korea | Episode 01 | Tong Yeong & terjumpa RAIN? erkk

Kedong alang-alang ku dah molah entry pasal entry aku makan steamboat di korea, bagus ku post terus jak entry pasal town Tong Yeong tok.... hehehe...

Aku maok crita ngantak orang crita BENAR ngan crita BULAK... the end of the story (only u can decide)--> chey ala-ala movie ABDUCTION (movie tok nyuroh palak ku sewelll, tak org tension sik?)

seperti tak orang dah tauk tek, ujong taun 2009 ria singgah di korea kejap. agak terpencil lah juak (sik tauklah ku terpencil kedak kampong mang ka isik, ya saya sik tauklah)

Mun orang nengar pegi korea tek, lalu lah orang madaahh, "aiee... best ehhh..." (tapi sik tauk la nya menar2 xcited ka isik nak, jadi plastik bah, dlm ati sapa tauk) ehhehe...


Aku ngan Mr Ekhsan dekat depan bar di Tong Yeong.. aku pun sik tauk kenak tetiba jak aku ngambik gambar depan kedei tok... kali warna pink kaler kalik...kekeke... DRESS Bar? mcm pelik jak bunyi... nasib bait ku sik masokkk...

Depan Lotte Mart, ala-ala SOGO lah tek... di depan shopping complex tok la bus ngantar mek org, balit pun kat sitok juakkk...

Tengah-tengah bandar Tong Yeong, gik rehat kejap lok... kepak nyawa ku berjalan laju2... dahla peut ku kenyang, rasa sutong gurita tek gik idup dlm perut aku....kekeke

Aku sik paham sculpture tok nunjok tentang apa.... apa tak org pikir? mcm org tengah narit lembu ya beranak anak juak... mcm 3 org miak ya skodeng lembut ada juak... ndak ku tauk ehh... sapa2 nok pandey klaka korea ya, translate ngan aku lokkk

Bandar tok penoh ngan seafood ajak .... mcm mcm benda laut kat sitok... sik best lalu aku pegi negara org pegi pasar ikan sidak nya...kekekek... sik stylo langsong!..hehhee

Di tengah-tengah pasar ikan sidak nyaaa... dah stylo-stylo masok pasar ikan... ko maok meli ikan kah nong? aku gik bercarik ikan terubok ngan ikan lumek. teringin bahhh!

Dalam mek orang jalan-jalan tek, tengah ku maok meli aik limo mantak tgh jalan disinun tek, jumpa lah aku sik RAIN tek...... lalu ku negor si RAIN yaa...
*RAIN - nok berlakon dalam FULL HOUSE, Ninja Assasin

KWN AKU: oi RAIN!!! aieee...RAIN ehhh... rindok ati nemu RAIN
AKU: aok ... tunggah nya lokkk... suroh nya gi sitokk (aku glemer gik dr nya... hehe..aku tourist bahh)
3minit... lekak Rain meli apam balik balik di kedey sebelah, nya ngagak mek org tek untuk bertego sapa
RAIN: apuuu..... Apa polah kitak urang situkkkkkk... (Side epek ku kejap, pahal RAin tok pandey klaka kampong skibang, (Sila lihat entri skibang yang aku lupak cney ku maca blog ya)
AKU: Rain, mintak Sain lokkk... mok merik ngan parent ku... sidaknya run-run nangis nangga crita fullhouse.... (chey.. pandey2 jak, sapakah nangis run-run nangga full house ka?)
RAIN: ok, ok, cney ko mok...kat plastik aik limo mantak tukka? (boh lupak, situasi tok tadik berlaku di depan kedey aik limo mantak tpi jalan)
AKu: boleh juakk.... tenggkkiuuu....
*lalu Rain chowz sambil makan apam balik baruk dibeli nyaa
*Kakya signature tek aku terbuanggg, lupakku maok nyimpan kekekeke..coz nya kat plastik aik limo mantak ku tekkk

Jangan urang madah sik ngambik gamba, dcney ada tulisan korea, di sia la bergamba oooo... harusss!

Mun sik salah ku, Yoger ya salah satu watak dalam Mario bross? ada kaaa? kalik katok lain ku dah konpiuss....

Bus korea, lebeh kurang! tua ija maok ber-peace!

6 comments:

  1. love rain...bestnye dpt jmpa rain..oh!

    ReplyDelete
  2. tauk sik..semalam mek termimpi ndah pergi korea!! best!

    ReplyDelete
  3. adoheh..nang best lah ktk.. korea ya oiiii...hahaha..jeles gik dh kmk tok... adoheh...

    ReplyDelete
  4. Aihhh.. Duhal Rain ya sidak skibang... Gai Skibang.... haha... nway, yahhhhh! Jelesku nangga kau dah pergi korea..

    ReplyDelete
  5. aih..best juak keja ktk mala travel hooo...
    ada kosong ka pake mek apply..hahahahah..........civil ahh..

    ReplyDelete
  6. baca skip sbb tak faham..guna bahawa Sarawak eh..

    ReplyDelete

Do not forget to add me on Instagram @mytravellicious . Thank you!