South Korea | Episode 03 | Tong Yeong again + vBlog - MYTRAVELLICIOUS

Top Ad unit 728 × 90

random

South Korea | Episode 03 | Tong Yeong again + vBlog

Location: Asia » South Korea » Tong Yeong


vBlog: I was talked about Tong Yeong, South Korea

Ahn-nyung-ha-se-yo!!!
Bermaksud selamat datang in korean...
Pasar basah Tong Yeong
Tong Yeong oh Tong Yeong
Kenapa engkau terlalu bosan
untuk dijelajahi.....

Pasar Basah di Tong Yeong, nak beli ikan banyak...

Last trip, on Sept 2011
Actually the schedule pegi Pyeong Taek,
but re-route pegi Tong Yeong plak...
So, this was my 2nd time trip....

Kat sini pun banyak jual buah-buahan
Tong Yeong.... bandar yang agak kecik
berapa di selatan, South Korea

Rasanya, kebanyakan pekerjaan org disitu adalah nelayan kot
sebab yang paling "UP" aku tengok kat situ
adalah pasar basah nyaa...
banyak betol juak ikan yang pelik-pelik

But yg obvious sekali diorang jual ikan belut hidup-hidup
pernah rasa belut tak?
hows the taste ek?

September, but the weather agak sejok
actually musim luruh kan now?
sebab aku tertengok poster 
"Fall Collection"

Motip aku kat Korea adalah
beli barang-brang main Pororo for my anak buah aku
So, dari patung, baju, sweater, mini aeroplane
semuanya aku beli,
asalkan ada gambar PORORO
coz anak buah aku minat sangat PORORO
PORORO tu orignally from Korea

Walaupun hanya bandar yang kecil, tapi agak busy & kenderaan pun agak banyak
 Pakaian kat sini takde pilihan sangat
agak bosan jugak lah
ade kedai baju, but fashion org tu...
macam fashion zaman-zaman jepon
weirddddddd

then satu lagi yg pelik kat Tong Yeong nih,
mane pegi nye teenagers ekkkk?
maybe diorang semua lepak kat bandar kot.....

Kedai jual barangan elektronik
yang ada kat situ kebanyakannyalah
0-17thn.... then terus 30-nak mati tahun.....
umo 18-29 mcm tak wujud je kat situ
manelah mereka menyorokkan...
sebab itulah aku assume diorang pegi bandar
then jadi artis KPOP!! hehehehe

Lagi kedai jual barangan elektronik yang murah
Tourist attraction langsung tak menarik
maybe takda kot
Barang pun not really cheap

oh...ada yang murah, lupa plak...
barang-barang electric
jenama LG, Samsung
agak murah la kat situ
sbb negara asal dia kannn
seperti Malaysia jugak
PENSONIC murah kannnnn?
huuhuhh

Posing di luar Lotte Mart
Ada jugak yg best nya kat Tong Yeong,
eventhough agak tidak maju...
Tapi Wi-Fi merata-rata ada....
senang aku nak berskype ke, Berfb ke, berWhatsApp ke...

So, Tong Yeong,
this is not my last time to visit...
Insyaallah, nanti dtg lagi la tuuu!!!

Another South Korea entries:
South Korea | Episode 03 | Tong Yeong again + vBlog Reviewed by Abang Fadli on 9:02 AM Rating: 5

3 comments:

  1. Aku mok juak koleksi Pororo..

    ReplyDelete
  2. wa...jalan sampai look so tired ah

    ReplyDelete
  3. masa tu awak pegi pukul berapa time tak der remaja dan 18-29 tahun?
    sebab masa sekolah diorang ialah obviously start dari pukul 8pagi hingga 10-11malam...mesti terkejut kan dengar..tp itulah diorg,terlalu study sgt...

    ReplyDelete

Do not forget to add me on Instagram @mytravellicious . Thank you! Any comment with the html link will be deleted. Thank you

All Rights Reserved by MYTRAVELLICIOUS © 2009 - 2017
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.