Terbang dengan iFly Singapore - MYTRAVELLICIOUS

Top Ad unit 728 × 90

random

Terbang dengan iFly Singapore




Anda ingin terbang?
You want to fly?

Jika anda berkunjung ke kota keriangan Sentosa di Singapura, jangan lupa untuk meletakkan "iFly Singapore" di dalam senarai kunjungan anda.
If you are going to the theme park of Sentosa in Singapore, do not forget to put "iFly Singapore" in your bucketlist

iFly adalah salah satu activity yang seakan "Skydiving" tetapi tanpa risiko untuk terjun dari atas langit, sesuai untuk orang yang gayat tetapi ingin merasa terbang seperti burung di awan-awangan. Anda akan terbang di dalam terowong angin yang terbesar di dunia ini.
iFly is one of the activity similar to the "Skydiving" but without a risk to jump from the sky, and suitable for Acrophobia but want to fly like a bird in a sky. You will fly inside the biggest wind tunnel in the world. Awesome!

iFly Singapore terletak di "Beach Station" iaitu di stesen yang terakhir untuk Sentosa Ekspress. Anda juga boleh menempah jadual melalui laman web mereka iaitu di iFly Singapore dan terus membuat bayaran.
iFly Singapore is situated at the "Beach Station" which is the last station for the Sentosa Ekspress. You can book your schedule at their official website which is iFly Singapore and make the immediate payment.
Sebenarnya iFly Singapore telah lama menjadi impian aku. Trip Singapore lepas tak sempat hendak mencuba aktiviti ini. Disebabkan aku mempunyai banyak masa di Singapura pada kali ini (30 hari), aku mencuri sedikit masa untuk aktiviti ini.
Actually, iFly Singapore had been in my bucketlist for a long time. My last Singapore trip I did not had time to do this. Because I have more time in Singapore during this time (30 days), I spent a little time for this activity.

Pendaftaran dan bayaran secara online dilakukan dua jam sebelum. Nasib baik jadual tidak penuh. Aku mendaftar untuk terbang pada jam 9.30 malam. Jadi anda haruslah check-in satu jam sebelum jadual anda terbang untuk taklimat dan video keselamatan.
Registration and payment is done online 2 hour before my schedule time. Luckily the schedule not full. I booked for fly at the 9.30pm schedule. You must check-in at the counter 1 hour before your flying time for briefing and safety video.

Di laman web iFly, anda bolehlah memilih untuk terbang sebanyak 2 kali atau 4 kali. Aku mengambil pakej terbang sebanyak 2 kali iaitu berharga 119SGD. Sekali terbang lebih kurang 1 minit. Jadi 2 sesi anda akan terbang 2 minit.
At the iFly web, you can choose to fly for 2 times or 4 times. I took the package for flying 2 times for 119SGD. 1 flying session is about 1 minute. So 2 flying session means you will be flying for 2 minutes.

Berbaloi ke tidak dengan harga tu? Terpulanglah. Bagi aku, tak rugi aku nak cuba walaupun agak mahal. Sekali cukuplah kan. Selesai sesi 2 kali terbang, instructor akan menawarkan harga terbang EXTRA berharga 40SGD, tetapi kali ini dia akan bawak kita terbang tinggi.
Is it the price worth it? It is depends on you. For me, I feel worth it even though it was expensive. At least I tried once. After flying for 2 times, the instructor will offer you for the EXTRA flying session for 40SGD, but this time he will flying with you at very high. So much fun!

Aku boleh dikatakan seorang yang gayat, tetapi semasa terbang bersama iFly, memang gayat takda lah rasanya. Kalau banyak duit, nak je aku terbang banyak kali, seronok ok!
I am admitted that I am one of the Acrophobia, but when I flew with iFly, my fear does not felt. If I rich, I really want to fly many time. Really fun ok!

Sepanjang sesi bersama iFly, tiada camera dibenarkan. Jadi anda bolehlah membeli gambar ataupun video selepas selesai sesi anda terbang.
During the flying session, no camera allowed. So, you need to buy the photos and videos after your flying session done.

Ini abam nak payung video abam terbang...
Here is my flying videos for the last session...
  
Terbang dengan iFly Singapore Reviewed by Abang Fadli on 8:00 AM Rating: 5

1 comment:

  1. sound exciting lah. will take note of this when i go SG

    ReplyDelete

Do not forget to add me on Instagram @mytravellicious . Thank you!

All Rights Reserved by MYTRAVELLICIOUS © 2009 - 2015
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.