Review: 1 malam di ACES Hotel Kuala Lumpur - MYTRAVELLICIOUS - Food & Travel Blog Malaysia

Top Ad unit 728 × 90

random

Review: 1 malam di ACES Hotel Kuala Lumpur


Bila ramai yang request untuk saya review hotel yang below RM200. Here you go, hotel di bawah budget RM200 iaitu ACES Hotel Kuala Lumpur yang baru sahaja dibuka pada pertengahan bulan Disember 2020 yang lepas.


Dari segi harga, ACES Hotel bukan lah merupakan hotel bajet tapi kita boleh kategori kan dia sebagai hotel yang money friendly atau pon hotel yang mampu sewa dari segi harganya. As it is a new hotel (baru operate 15 December), harga pengenalan ialah RM78 untuk bilik jenis superior room.



Sebenarnya, di ACES Hotel ada empat kategori bilik iaitu Superior, Premier, family dan juga suite. 

Superior - twin atau double bed no window 

Premier - twin atau double bed with window

Family - 2 double bed

Suite - 2 double bed + 1 single bed


Selain harga yang mampu milik, lokasi hotel ni sangat strategic. Terletak di tingkat 5, Kotaraya Mall, Kuala Lumpur. So, Attractions sekitarnya  adalah walking distance sahaja.



Antara attractions sekitar:


Petaling Streets

Central Market

River of Life

Masjid Jamek

Mural of Arts

Sultan Abdul Samad Buildings

Kwai Chai Hong


Okay, let's start with the review.


Type of travelling: Travel with friends. 

Duration stay: 2 days 1 night 

Date: December 30, 2020

Booking mode: Boleh direct booking guna website. 


Parking: 🌟🌟🌟🌟🌟 

Parking hotel adalah sharing dengan Kotaraya, boleh guna t&g, harga flat rate RM10 daily.


Security: 🌟🌟🌟🌟🌟

Kalo nak dibandingkan dengan budget hotel yang lain, ACES Hotel melangkah satu langkah ke depan. Usually, tiada security untuk budget hotel, tapi tidak untuk ACES hotel. Security di sini 24 jam dan security guard berada di hadapan pintu. Selain itu, hanya pemenang kad hotel yang sah sahaja dibenarkan untuk access ke pintu masuk.



Lobby: 🌟🌟🌟

Lobby di hiasi dengan gaya urban dan modern, sesuai dengan kewujudan hybrid traveller dan backpacker yang tumbuh bagai cendawan. Namun, ia juga sesuai untuk couple, solo dan family travellers.


Concierge: 🌟🌟

Tiada bell man yang bertugas. Namum, di ACES hotel terdapat storage room. Andaikata korang datang terlalu awal atau selepas check out dan you guys nak Jalan-jalan sekitar Kotaraya, korang boleh leave you baggage di storage room yang di kunci rapi oleh pihak hotel. 


Check in: 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

Check in kat sini sangat smooth. Untuk current promotions, setiap guest yang check in akan menerima dua tin minuman ringan. 


Receptionist: 🌟🌟🌟🌟🌟

Staff super duper friendly. Staff knowledgeable and willing to help.


Hotel facilities: 🌟🌟🌟🌟


Di hotel ACES ada facilities yang sangat menarik dan sangat best. Saya sebagai traveler yang suka menginap as long stay guest saya rasa hotel facilities disini kene dengam jiwa.



Antara facilities yang ada:


Washing machine 

Dryer 

Water Filter 

Common area 

Tempat jualan snack dan soft drink 



Semua facilities ini sangat penting untuk Long stay guess. Selain ianya percuma, ianya adalah selesa untuk digunakan. 


Room overall rating: 🌟🌟🌟

Cleanliness: 🌟🌟🌟🌟🌟

Katil: 🌟🌟

TV: 🌟🌟🌟

Working table: 🌟🌟🌟🌟

View from the room: 🌟

Room amenities selayak hotel 🌟🌟🌟

Room services: NIL



Toilet overall rating: 🌟🌟🌟

Cleanliness: 🌟🌟🌟🌟🌟

Sink (nice design) : 🌟🌟🌟🌟

Toilet amenities: 🌟

Shower: 🌟🌟

Toilet facilities: 🌟🌟🌟



Breakfast: 🌟🌟

Breakfast ada options untuk pack breakfast. Boleh order semasa check in. Dari segi harga, worth it. 


Check out: 🌟🌟🌟🌟🌟

Smooth. Again, staff sangat friendly. 



Overall stay: 🌟🌟🌟🌟

Satisfaction: 🌟🌟🌟

Recommendations: 🌟🌟🌟🌟🌟

Highly recommended. 

Value for money: 🌟🌟🌟🌟

Return again? : 🌟🌟🌟🌟🌟

Definitely will repeat if there is a chance. 


♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️




Address: Level 5, Kotaraya Complex, 10, Jalan Tun Tan Cheng Lock, Kuala Lumpur City Centre, 50050 Kuala Lumpur, Malaysia

Phone: +60 3-2022 2808

Website: https://www.aceshotels.com

Facebook: www.facebook.com/aceshotelkl

Instagram: www.instagram.com/aceshotelkl


#aceshotelkualalumpur

#explorewithaces


 

Author & Photos by: OREN KATEK

Contact him at:  https://www.facebook.com/oren.katek

 


Review: 1 malam di ACES Hotel Kuala Lumpur Reviewed by mytravellicious on 8:00 AM Rating: 5

No comments:

Do not forget to add me on Instagram @mytravellicious . Thank you! Any comment with the html link will be deleted. Thank you

All Rights Reserved by MYTRAVELLICIOUS - Food & Travel Blog Malaysia © 2009 - 2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.