05 March 2009

Unexpected Plan again? before holiday!

   17 comments     
Assalamualaikum....

Ni first time entry aku buat kat cybercafe
coz slalunya aku guna my own laptop
Where am I now?
The story begins....

Bayangkan...
Today is Wednesday
Maksud today tu semalam lah...
hahaha...
ada faham?
Wednesday... Cuti ulangtahun pertabalan sultan

So... Cuti nie aku memang plan
nak habiskan semua assignment aku...
before fly to Medan

Our original plan adalah
berangkat gerak ke KT pada hari Khamis petang
then malam tu naik bas to KL
sampai2 KL dalam jam 5 pagi...
then terus gi KLIA..
lepak2 situ coz flight jam 2 petang

Disebabkan...
yang tinggal kat AL*M nie
cuma 4+3+8=15 orang je tinggal
12 orang dah balik kampong
then 8 orang akan bertolak
ke Redang Island jam 6pagi lagi

So kami risau, sebab Khamis tu
ada perhimpunan (Assembly)
but mostly of us semuanya balik
so kami semua berpakat
tak akan pegi assembly
daripada pegi cuma 5 org... better xyah pegi langsung
tapi takut jugak
kot-kot bilik nanti kene ambush
kantoi plak semua budak2 balik tanpa permission...

So.. nak diceritakan
after lunch [hari Selasa]
dalam jam 2
aku pun berusahalah buat asgmnt
coz target Khamis petang, everything will be settle
so boleyla bercuti dgn tenang

But, tetiba
Handphone aku: Tet! tet! Tet! *1 message received"
bukak msg
msg drpd MISC Udin

"Abang, Jom kuar KT? Tdo hotel KT trus. Aku, ko, rais. Sok kte p kl terus"

aku tgh struggle mencari jwpn asgmt pun terus blurrrr...

aku mereplyy

Aku: "Huhhhhhh? Seriuss?"

pastu msg direply

Udin: "Ye la gedik, nak tak?"

hahhaa.... tetiba je...

pastu aku pun bincang2 ngan diorang
nak tido hotel malam nie
sebab nak mengelak daripada
diburu oleh warden
coz tak pegi assembly

dalam setengah jam..
dalam keadaan "betul ke x nie"
aku pun packing-packing barang

tetiba aku teringat
"eh....kite nie terus pegi Medan la ekkk"
hahhaha
Sungguh x sangka
Aku letak je ape-ape bende yang patut
nak gi melancong

aku bawak beg travel kecik je
dengan harapan beg itu akan beranak balik Medan nanti

Kami kluar dari Istep
buat buat muka inncoent depan pak guard
nasib baik ada kawan Halim
yang amik kami bawak ke KT

sampai ke KT
kami pun macam
pelancong plak
mencari hotel-hotel
dengan bag travel nyeee

last2 amik je hotel SeaView
depan dengan Istana tu
dekat dengan Syahbandar

but unfrotunately
Kami bercuti sambil membawa assignmenttt
dalam hotel tadi kami buat assignment
lepak kat Kfc buat asgmt
pegi Mcd buat asgmnt
waaaaaaaaa

Pegi Medan pun kene buat asssignmentttt
matilaaaa
hahahaa

hahahhahaa...
memang tak plan punnn

coz memang plan kami macam niee...

bangun-bangun tido je:
"eh, ari nih brape ari bulan ek.... eiiii... 6 ari bulan"
"ape bende nak buat ek"
"eh.... pegi Medan lah"
"JOM!"

hahahaa

tema trip to Medan:
Redah jeeee!!! [bak kata Udin dalam blognya]

KOMEN ENTRY "UNEXPECTED PLAN AGAIN?"

17 comments:

  1. hohohoho!jaga ktk..balit lak ktk knk ambush warden..hehe!mesti g travel dgn rasa guilty ngan asgmnt sgala..nway,hv fun with ur unexpected plan ya! =)

    ReplyDelete
  2. Wasehhh... Bercuti-cutian d Medan... Hepi Holiday wai....!!

    ReplyDelete
  3. camat bercuti-cuti medan~~~ kim salam ngan assignment k~~ :P

    ReplyDelete
  4. kehkehkeh... seaview... dolok outststn selalu juak diam sia... dolok siap ada masang blue indah malam2 masa ada frontdesk yerrr si tambi ya... nektok dah bersi after mekorg compalain.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. ciannye holiday tapi kene buat assignment....huhuhu...
    well,balik medan jgn lupa bawak ole2.gmbar pun jadilah

    ReplyDelete
  6. Otedah. Tepaksa polah esainmen masa becuti. Tapi apapun, hepi holidayyyy.

    ReplyDelete
  7. ikoottt!!
    tp aku pn ngah siapkan saimen nih..
    adeihs...

    ReplyDelete
  8. kacak x mpuan indon rah medan nun?ada kedak bawang merah bawang puteh x?ataupn kdak pndatang asing tanpa izin nok jd urg gaji?hehehehe

    ReplyDelete
  9. CUTI-CUTI MALAYSIA..

    byk yg belum di lawati
    byk lagi belum di terokai..

    (^_^)

    ReplyDelete
  10. cuti2 x ajak kamek pun..huhu

    ReplyDelete
  11. wawawawa...besh juak..kmk pun kat medan tok...hehe..medan perang..

    ReplyDelete
  12. haihh.. rindok ati main redah je..

    ReplyDelete
  13. ada gik.. nok paling best ya eskep hostel.. bemalam otel gik ya.. nang jenayah terancang ;p

    ReplyDelete
  14. wah bestnyer... jangan lupa embak buah tangan k...

    ReplyDelete

Do not forget to add me on Instagram @mytravellicious . Thank you!